Consiliul de administratie al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a decis in cadrul unei sedinte, revocarea din functie a directorului general, Catalin Homor, sub pretextul unor ”deficiente” in gestionarea activitatilor companiei, potrivit unui comunicat publicat miercuri.

Revocarea a avut loc la patru zile dupa ce premierul Sorin Grindeanu i-a cerut ministrului Transporturilor, Razvan Cuc, sa ia masuri pentru demiterea lui Homor sub pretextul "modului deficitar" in care au fost coordonate actiunile de deszapezire la nivel national.

Marti, consiliul de administratie al CNAIR s-a reunit, la solicitarea ministerului Transporturilor, pentru a analiza realizarea obiectivelor din mandatul lui Homor.

”In cadrul sedintei, membrii consiliului de administratie au constatat deficiente de gestionare a activitatilor CNAIR din ultima perioada si au decis revocarea din functie a directorului general”, se arata in comunicat.

Totodata, Razvan Cuc a dispus Corpului de control sa efectueze la CNAIR o verificare a materialelor necesare deszapezirii, a utilajelor speciale si starea de functionare a acestora, precum si a stocurilor de material antiderapant si combustibil.

In plus, ministrul a dispus verificarea situatiei contractelor cu firmele private pentru deszapezire si a modului de fundamentare a ordinului privind utilizarea nisipului la deszapezire.

Directorul general al CNAIR, Catalin Homor, a fost numit in aceasta functie la finalul anului 2015, dupa ce anterior a fost director general al Metrorex. Premierul s-a aratat, sambata, dezamagit de modul in care au fost facute stocurile de materiale antiderapante.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.