Peste 70 de persoane au fost gasite in strada cu hipotermie, cele mai multe in Iasi si Bucuresti, acestea fiind duse la spital pentru ingrijiri medicale.

Serviciile de ambulanta au intervenit in aproape 9.800 de cazuri, iar echipajele SMURD in alte peste o mie de cazuri de urgenta, dintre care 258 pentru gravide si 159 pentru persoane dializate, scrie News.ro.

Jandarmii, pompierii si politistii au avut 97 de interventii pentru deblocarea a 409 autovehicule si a 1.002 persoane. Cele mai multe interventii au fost in judetul Constanta, unde au fost deblocate 245 auto si 816 persoane, potrivit Ministerului Afacerilor Interne.

Avertizari cod portocaliu si cod galben de viscol si ger

Judetele Calarasi, Ialomita, Braila, Buzau si Vrancea sunt miercuri, pana la ora 15.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol. Aici, viteza vantului este de 70-80 de kilometri pe ora, troienind zapada si reducand vizibilitatea sub 50 de metri.

Bucurestiul si 13 judete sunt, miercuri, sub avertizare cod galben de ninsori si vant. In cea mai mare parte a Munteniei si a Moldovei, in zona Carpatilor de Curbura si temporar in Dobrogea, vantul are intensificari cu viteze de 50 - 60 de kilometri pe ora, viscolind si spulberand zapada.

De asemenea, un cod galben de ger este valabil pana joi dimineata, in toata tara.

Ca urmare a temperaturilor scazute, la nivel national s-a intervenit pentru relocarea a 392 persoane fara adapost si pentru acordarea primului ajutor medical in 70 cazuri de hipotermie.

Cele mai multe persoane cu hipotermie au fost in judetul Iasi si in Bucuresti, respectiv cate 11 cazuri, potrivit datelor centralizate la Ministerul Afacerilor Interne, prin Centrul National de Conducere Integrata, pana miercuri, la ora 09.00

De asemenea, au fost efectuate 9.728 interventii medicale, dintre care 8.637 de catre serviciile de ambulanta si 1.091 cu echipaje SMURD, 258 fiind pentru gravide si 159 pentru persoane care fac dializa.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.