Administratia Nationala de Meteorologie a actualizat atentionarile de vreme rea pe raza a mai multor zone.

Update- Avertizarea de cod portocaliu a fost ridicata si s-a actualizat atentionarea cod galben de viscol. Astfel, pana la ora 23.00, va mai ninge in cea mai mare parte a Moldovei, local in Muntenia, zona Carpatilor de Curbura, iar spre seara si la inceputul noptii si in sudul Dobrogei, noteaza antena3.ro.

Vizate sunt judetele Iasi, Bacau, Vaslui, Vrancea, Buzau, Galati, Braila, Constanta, Tulcea, Ialomita si Calarasi.

De asemenea, s-a emis o informare de intensificari ale vantului, in vigoare pana pe 13 ianuarie pana la ora 10.00, valabila in zonele de munte si in regiunile sud-estice, sudice si centrale ale tarii.


Se mentine avertizarea cod portocaliu de viscol pentru judetele Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Vrancea, temporar viscolul va fi puternic, viteza vantului va atinge 70...80 km/h, troienind zapada si reducand vizibilitatea sub 50 m, ridicandu-se avertizarea de viscol si polei in judetele Constanta si Tulcea.

De asemenea, judetele Iasi, Vaslui, Bacau, Dambovita, Galati,Tulcea, Constanta, Vrancea, Giurgiu, Teleorman, Prahova, Buzau si Capitala se afla sub cod galben de ninsori pana la ora 21.00. "Aria ninsorilor se va extinde dinspre extremitatea sud-estica si va cuprinde treptat jumatatea de est a tarii. In cea mai mare parte a Munteniei si a Moldovei, in zona Carpatilor de Curbura si temporar in Dobrogea vor fi ninsori moderate cantitativ, iar vantul va avea intensificari cu viteze de 50…60 km/h, viscolind si spulberand zapada".

Se mentine si atentionarea cod galben de vreme deosebit de rece, ger noaptea, pana joi la ora 10.00. Minimele nocturne se vor situa in general intre -17 si -10 grade, iar maximele diurne vor fi negative.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.