Directorul stiintific al Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, Mircea Radulian, confirma ipoteza potrivit careia anul acesta este posibil sa se produca un seism de mare magnitudine in Romania.

"Ce spuneau ei (n.r. seismologii britanici si americani) despre 2017 e un lucru care se repeta de cativa ani. Intr-adevar, exista o probabilitate destul de mare ca in Romania sa se produca un cutremur de peste 6", a declarat Mircea Radulian, citat de antena3.ro.

Specialistul a mai subliniat ca, in 2016, activitatea seismica a fost "destul de modesta" in zona Vrancea. "Vorbind statistic, era intr-un fel de asteptat. Cutremurele de peste de 5 apar la intervale de 3-4 ani. Apar in timpul noptii si iarna, de multe ori. Luna ianuarie este, in general, o luna activa'', a adaugat Mircea Radulian, potrivit libertatea.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.