O tanara de 21 de ani din judetul Constanta a nascut, vineri noapte, intr-o senilata ramasa blocata in zapada, femeia fiind asistata de doi paramedici SMURD coordonati telefonic de un medic de la Serviciul Judetean de Ambulanta.

Potivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dobrogea, senilata Regiei Autonome de Drumuri si Poduri Constanta a fost trimisa, vineri seara, in localitatea Adamclisi pentru a prelua o femeie de 21 de ani, care urma sa nasca.

Ulterior, senilata s-a deplasat in satul Lespezi, de unde a luat o alta tanara, de 18 ani, de asemenea insarcinata, cele doua femei trebuind sa fie transportate la centrul medical de la Baneasa.

Cu sase kilometri inainte de a ajunge la Baneasa, senilata a ramas blocata in zapada, iar femeia de 21 de ani a fost nevoita sa nasca in utilaj, ea fiind asistata de doi paramedici SMURD, care o insoteau. Copilul, un baiat, s-a nascut la ora 00.35, cei doi paramedici fiind coordonati prin telefon de un medic de la Serviciul Judetean de Ambulanta, scrie News.ro.

Doua ambulante insotie de o freza si de o vola au plecat spre locul unde a ramas blocata senilata, pentru a-i prelua pe mama, nou-nascut si tanara de 18 ani si a-i duce la centrul de la Baneasa. In zona ninge si este viscol.

De asemenea, o alta femeie din judetul Ialomita, localitatea Vladeni a nascut acasa pentru ca s-a aflat in imposibilitatea de a ajunge la spital. Femeia a dat nastere pruncului cu putin timp inainte ca echipajul medical sa ajunga acasa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.