Agheasma Mare pregatita de Arhiepiscopia Tomisului pentru a fi impartita credinciosilor de Boboteaza a inghetat, cele peste 170.000 de sticle cu apa sfintita fiind asezate afara de joi seara.

Ceremonia religioasa in timpul careia IPS Teodosie a aruncat trei cruci in mare s-a desfasurat in acest an de pe mal, din cauza viscolului, o singura persoana acuncandu-se in apa pentru a recupera obiectele de cult, scrie News.ro.

Potrivit reprezentantilor Arhiepiscopiei Tomisului, Inalt Prea Sfintitul Teodosie a oficiat de Boboteaza Slujba de Sfintire in fata Catedralei Arhiepiscopale ”Sfintii Apostoli Petru si Pavel”, dupa ce procesiunea religioasa care urma sa aiba loc in Portul Tomis a fost anulata din cauza viscolului.

O singura persoana s-a aruncat in apa pentru a recupera crucea

In jurul orei 13.00, Arhiepiscopul a mers in Portul Tomis pentru a arunca trei cruci in apa marii, dar autoritatile nu i-au permis sa mearga in larg, cum se intampla in anii trecuti, din cauza vantului puternic.
Astfel, IPS Teodosie a aruncat crucile de pe mal, iar un barbat a sarit in apa recuperand una dintre acestea, cu toate ca autoritatile au interzis celor prezenti sa faca acest lucru, tot din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile.

Celelalte doua cruci au fost aduse la mal de curenti, fiind recuperate de pe tarm de catre alti doi barbati, unul dintre ei lucrator al ISU Dobrogea.

Cele 170 de mii de sticle cu Agheasma Mare, sfintite de Arhiepiscopul Tomisului, au fost asezate in forma de cruce, de joi seara, in Portul Tomis, pentru ca toti credinciosii sa le poata lua dupa incheierea ceremoniilor religioase, dar acestea au fost acoperite de zapada, iar apa a inghetat.

La manifestarile de Boboteaza de la Constanta au fost prezente doar cateva sute de persoane, din cauza viscolului, fata de anii precedenti cand numarul celor care asistau la slujba religioasa ajungea si la zece mii.
Procesiunile care urmau sa aiba loc de Boboteaza nu s-au mai desfaurat nici in Galati, Buzau si Tulcea.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.