Inceputul de an vine cu rate mai mari pentru cei care au credite cu Prima Casa. De "vina" este indicele ROBOR - cel care influentează costul creditelor in lei -  care s-a majorat fata de nivelul minim din toamna anului trecut.

Astfel, daca pana acum rata la un credit de 225.000 de lei (circa 50.000 de euro) era de 911 lei la finalul anului trecut, in prima luna a acestui an ea va fi cu 25 de lei mai mult, adica 936 lei, scrie Digi 24.

Specialistii cred ca dobanzile vor continua sa creasca si le recomanda celor care vor sa faca imprumuturi sa aleaga credite cu dobanzi fixe.

Cresterea ratelor vine dupa ce indicele ROBOR la trei luni a ajuns la 0,9%, fata de minimul istoric de 0,7% din octombrie 2016. Cei care au rate in euro si care se raporteaza la EURIBOR pot fi ceva mai linistiti, deoarece indicele in cazul lor nu s-a modificat. In schimb, sunt direct influentati de evolutia cursului, mai scrie sursa citata. Pana in prezent, circa 200.000 de romani au case cumparate prin programul Prima Casa.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.