Nicolae Robu, edilul Timisoarei, vrea metrou in oras, iar pentru asta in bugetul primariei pe acest an au fost alocati 137.000 de lei pentru studiul de prefezabilitate pentru reconfigurarea traseului de cale ferata in Timisoara prin introducerea liniilor in subteran.

Potrivit ziarului Opinia Timisoarei, pe traseul feroviar dintre Gara de Nord si Aeroportul International Traian Vuia, pe care edilul il vizeaza, au fost deja stabilite statiile. „Daca le ducem in subteran si ecartul intre sine e la fel pentru garniturile de transport intra-urbane de tip metrou, ca si pentru tren, este pacat sa nu avem si transport intra-urban daca vrem sa ii spunem de tip metrou. Dar nu o retea complexa. Pentru ca la marimea de acum a Timisoarei nu se justifica, dar pe traseul liniilor actuale, prin subteran, am putea sa avem si, hai sa ii zicem metrou, care sa aiba statii si la Gara de Nord, unde vom avea dezvoltarea cea mai tare din Romania, care este in curs de constructie. O a treia statie va fi in zona Gradinii Zoologice, in partea de est a orasului si se poate face o deviere inspre aeroport. Acesta e conceptul meu si intr-o buna zi vom avea asa ceva”, a spus primarul Nicolae Robu.

Edilul a explicat si de ce nu este adeptul mutarii sinelor de cale ferata in afara orasului. „Intr-o buna zi, liniile trebuie duse in subteran pentru ca asta e solutia cea mai rationala, pentru ca, daca le ducem in afara orasului, ce inseamna acum in afara orasului, peste 20 sau 30 de ani, nu va mai fi asa. Cand liniile de cale ferata au fost pozitionate unde sunt acum, locul era in afara orasului, acum e in mijloc. Noi deja gandim un proiect de dezvoltare intregrata Timisoara-Arad. Daca ducem liniile cu 15 kilometri inspre Arad, peste 30 de ani, nu stiu peste cati, acolo va fi o zona centrala a viitoarei aglomerari urbane. Drept urmare, solutia cea mai rationala este sa le ducem in subteran”, a mai punctat Nicolae Robu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.