Chiar daca preferi sa consumi anumite legume in stare cruda, trebuie sa afli ca valoarea nutritionala poate fi marita cu pana la 40% daca vei consuma acesta leguma gatita.

Este vorba despre morcovi, care sunt mult mai eficienti daca sunt gatiti. Iata ce beneficii aduc:

  • imbunatatesc vederea, reducand totodata riscul aparitiei glaucomului sau a cataractei;
  • ajuta in detoxifierea organismului;
  • lupta impotriva cancerului;
  • intaresc imunitatea;
  • reduc riscul de atac cerebral cu pana la 40%;
  • curata vasele de sange.
De asemenea, o cantitate optima de beta catoten contribuie la reducerea riscului de aparitie a cencerului la plamani, scrie girly.ro.


Sursa foto: pixabay.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.