Instanta suprema a respins, marti, cererea DNA Ploiesti de emitere a unui mandat de arestare preventiva in lipsa a fostului deputat Sebastian Ghita si a mentinut masura controlului judiciar pe cautiune, cu interdictia de a parasi tara.
Sebastian Ghita este cautat de politisti si dat in consemn la frontiera din 21 decembrie, pentru ca nu a respectat obligatiile controlului judiciar pe cautiune, in dosarul in care este judecat pentru fapte de coruptie, alaturi de fosti sefi de Parchet si Politie din Prahova, scrie News.ro.

Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a admis in parte contestatia formulata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Ploiesti, a mentinut controlul judiciar pe cautiune si a dispus ca Sebastian Ghita sa ramana si cu interdictia de a parasi tara din cadrul masurii preventive.

Un complet de trei judecatori de la instanta suprema decisese, in 16 decembrie, ca lui Sebastian Ghita sa ii fie ridicata interdictia de parasire a tarii, una dintre obligatiile din cadrul controlului judiciar pe cautiune, in dosarul in care este judecat pentru fapte de coruptie, alaturi de fosti sefi de Parchet si Politie din Prahova.

Procurorul DNA Ploiesti prezent la sedinta de judecata de marti a cerut inlocuirea controlului judiciar cu arestul preventiv pentru Sebastian Ghita, intrucat „a dat dovada de rea-credinta si a sfidat organele judiciare”, existand suspiciunea ca a parasit tara. Magistratul a mai solicitat instantei ca, daca va considera neintemeiata cererea de arestare preventiva, sa admita contestatia si sa mentina interdictia de a parasi tara din cadrul controlului judiciar.

Sebastian Ghita a fost reprezentat de trei avocati, care au spus ca au incercat sa ia legatura cu el, dar nu au reusit si au imputernicire avocatiala semnata de fratele acestuia. Avocatii lui Sebastian Ghita au cerut respingerea contestatiei DNA si mentinerea deciziei de ridicare a interdictiei de a parasi tara.

Fostul deputat este cautat din 21 decembrie, dupa ce a fost chemat la DNA Ploiesti, in dosarul de coruptie privind vizita din 2012 a fostului premier britanic Tony Blair in Romania, si nu s-a prezentat, ulterior pe numele lui fiind emis un mandat de aducere.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.