Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, ca nu accepta propunerea PSD-ALDE ca Sevil Shhaideh sa ocupe functia de premier.
Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, ca nu accepta propunerea PSD-ALDE ca Sevil Shhaideh sa ocupe functia de premier.

”Saptamana trecuta, cand am avut consultari cu partidele politice, PSD si ALDE care au tinut sa mearga impreuna la consultari, mi-au propus-o pe doamna Sevil Shhaideh pentru poziti de prim-ministru. Am cantarit cu grija argumentele pro si contra si am decis sa nu accept aceasta propunere”, a spus seful statului la Palatul Cotroceni. El a cerut celor doua partide din majoritatea parlamentara sa vina cu o alta propunere.


Propunerea PSD-ALDE ca Sevil Shhaideh sa fie premier a fost facuta in 21 decembrie. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, anunta, dupa consultari, ca social-democratii nu vor face alta propunere in cazul in care Klaus Iohannis o va respinge pe Sevil Shhaideh.

La intrebarile repetate privind posibilitatea refuzului, Dragnea a raspuns: "Am venit cu o singura propunere, daca va fi refuzata, ne vedem in alta parte". Dragnea nu a dorit sa comenteze varianta suspendarii presedintelui, spunand ca pleaca "de la prezumtia de buna credinta".


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.