Crestinii ortodocsi si cei greco-catolici sarbatoresc luni a doua zi de Craciun, cand este si praznicul numit Soborul Maicii Domnului. Aparut in secolul al V-lea, ea este una dintre cele mai vechi sarbatori celebrate in cinstea Fecioarei Maria. Cuvantul "sobor" provine din slavona si inseamna adunare, o intalnire.

In plan simbolic, aceasta este o zi in care, pentru cinstirea Maicii Domnului, se aduna credinciosii de pe Pamant cu toti Sfintii din Ceruri.

Asadar, ne amintim in a doua zi de Craciun de toti cei care sunt apropiati de Maica Domnului, atat aici, pe Pamant, cat si dincolo, in Ceruri. Este deci o sarbatoare a comuniunii care uneste cele doua lumi, pe sfinti cu credinciosii de pe Pamant, prin intermediul rugaciunii Nascatoarei de Dumnezeu.

Este o zi in care meditam la iubire si prietenie, doua realitati pe care Iisus Cristos le-a intarit prin venirea sa pe Pamant, conform HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.