Luni, 19 decembrie, a fost lansat parteneriatul educational dintre Fundatia Hope and Homes for Children Romania si Muzeul National de Arta al Romaniei in cadrul unui eveniment organizat la muzeu. Copii din programele organizatiei din Bucuresti si Baia Mare au creat ornamentele pentru bradul traditional amplasat la parterul Galeriei Nationale, iar personalitati din domeniul cultural-artistic, reprezentanti ai muzeului si ai autoritatilor, vedete, sponsori, jurnalisti si sustinatori ai organizatiei i-au ajutat sa-l decoreze.

Printre acestia s-au numarat Dragos Bucurenci, purtator de cuvant al Fundatiei Hope and Homes for Children, Calin Stegerean, director general al Muzeului National de Arta al Romaniei, violonistul Alexandru Tomescu, Vladimir Draghia, Omid Ghannadi, arhitect in echipa emisiunii ”Visuri la cheie” de la PRO TV, Otniela Sandu si Andrei Zamfir, concurenti in emisiunea ”Supravietuitorul” de la PRO TV, Marius Pancu (Digi 24) si Cristian Botan, consilier in Cancelaria Prim-Ministrului Romaniei.

„Bradul nostru de Craciun” este primul proiect din cadrul acestui parteneriat educational prin care copii din programele Hope and Homes for Children se vor bucura de vizite la muzeu si vor participa la ateliere de creatie in scopul dezvoltarii gandirii critice si a creativitatii.

Potrivit unui comunicat remis 9am, in luna decembrie, Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) a initiat un parteneriat educational cu Fundatia Hope and Homes for Children prin care, pe parcursul anului 2017, copiii si tinerii din programele organizatiei vor descoperi lucrarile de arta din galeriile muzeului prin tururi ghidate realizate de educatorii muzeali ai MNAR si vor participa la ateliere de creatie care ii vor ajuta sa-si dezvolte deprinderi creative. Prima activitate din cadrul acestui parteneriat a fost realizarea de ornamente pentru bradul de Craciun, ornamente care au fost folosite pentru impodobirea bradului traditional de la muzeu. La activitate au participat 50 de copii cu varste cuprinse intre 4 si 18 ani, din programele Hope and Homes for Children din Bucuresti si din Casa de tip familial pentru copii scolari si cu deficiente ”Grivitei 37” din Baia Mare. Fiecare dintre ei si-a folosit talentul pentru a realiza globuri, ingerasi, brazi si oameni de zapada din hartie, a decora globuri si a impodobi bradul.

Luni seara, 40 de copii de la Centrul de Plasament ”Pinocchio” din Sectorul 3 si din programul de prevenire a separarii copilului de familie desfasurat de Hope and Homes for Children in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Sectorul 3, au fost oaspetii Muzeului National de Arta al Romaniei si au participat la un program educativ realizat special pentru ei in Galeria de Arta Romaneasca Moderna. Seara a fost presarata cu multe surprize atat pentru copii, cat si pentru cei invitatii la eveniment. Impreuna, au impodobit bradul cu ornamentele realizate de copii, au ascultat colindele Corului ”Madrigal”, s-au bucurat de ceaiuri parfumate, turta dulce si si-au facut fotografii la minut.

”Este admirabil ca Muzeul National de Arta al Romaniei se deschide din ce in ce mai mult catre comunitate si mai ales catre unii dintre cei mai vulnerabili membri ai sai, copiii defavorizati. Sunt convins ca aceasta vizita le va ramane in amintire multa vreme, iar faptul ca ornamentele create de ei au ajuns sa decoreze bradul celui mai mare muzeu de arta din Romania ii va motiva sa se lupte cu orice obstacole pentru a-si realiza potentialul si visele”, a declarat Dragos Bucurenci, purtatorul de cuvant al Fundatiei Hope and Homes for Children.

Citeste si:
Ianis Hagi și Elena, un Crăciun special. Au devenit soț și soție:...
Ianis Hagi și Elena, un...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.