Politia si conducerea Liceului ”Stefan Procopiu” Vaslui fac anchete dupa ce doi elevi de clasa a IX-a s-au batut in timpul unei ore de curs la care profesorul a intarziat, unul dintre adolescenti fiind internat in spital cu rani grave la un ochi.
Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui, incidentul dintre cei doi elevi de clasa a IX-a, care s-ar fi lovit reciproc, s-a petrecut marti, in timpul unei ore de curs la care profesorul a intarziat. Unul dintre baieti l-a provocat pe celalalt, care l-a lovit cu pumnul in ochi, provocandu-i leziuni grave.

”La nivelul unitatii de invatamant, s-a dispus o ancheta interna. Din cele declarate de elevul lovit, acesta l-ar fi provocat pe colegul sau, incident care s-ar fi petrecut din joaca. Cu toate acestea, comisia de ancheta isi va face treaba, iar in final consiliul profesoral va stabili ce sanctiuni se impun in acest caz, dupa gradul de vinovatie al fiecaruia”, a declarat, miercuri, pentru News.ro, inspectorul pentru management scolar din cadrul ISJ Vaslui, Constantin Turcu.

Baiatul ranit a fost dus cu o ambulanta la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui, cadrele medicale luand decizia transferarii lui la o unitate medicala din Iasi. Consultat de catre un medic specialist, adolescentul a fost trimis inapoi la spitalul din Vaslui, unde a ramas internat.

Cei doi elevi intre care a avut loc altercatia sunt in clasa a IX-a la invatamantul profesional. Victima este din comuna Zapodeni si beneficiaza de cazare in internatul liceului.

Politia Municipiul Vaslui a demarat propria ancheta cu privire la acest incident.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.