Un numar de 15 angajati ai Complexului Energetic Oltenia, printre care si liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia, au intrat, luni dimineata, in greva foamei, aflandu-se in fata sediului companiei din Targu Jiu. Protestatarii cer aprobarea unei rectificari bugetare pentru acordarea salariilor pe luna decembrie.

Sindicalistii reclama faptul ca pana la aceasta data nu a fost aprobata o rectificare a bugetului companiei care sa permita acordarea, in luna decembrie, a salariilor tuturor angajatilor Complexului Energetic Oltenia.

"Lucrurile sunt foarte simple. Este vorba de o rectificare a fondului de salarii, o rectificare care e normal a fi facuta in ceea ce priveste Complexul Energetic Oltenia. Este vorba de un deficit de 12 milioane de lei anul acesta si, conform site-ului Ministerului Energiei, de 16 milioane lei anul viitor, pentru ca atunci vor fi probleme majore", a declarat Gabriel Caldaruse, liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia.

15 angajati, intre care si liderul sindical, au intrat in greva foamei luni dimineata si se afla in fata sediulu companiei din Targu Jiu. Caldaruse sustine ca exista pericolul declansarii unui conflict spontan, scrie News.ro.

"Suntem aproximativ 15 in greva, avand in vedere conditiile nu am dorit sa punem in pericol sanatatea oamenilor. Salariatii sunt foarte nemultumiti si exista riscul, tocmai asta incercam sa evitam, declansarea unui conflict spontan care ar avea repercursiuni extrem de grave asupra sistemului energetic romanesc", a mai precizat Caldaruse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.