O veste buna pe biciclisti, insa o veste mai putin buna pentru soferi.

Distanta laterala recomandata la depasirea unei bicicleteva fi de minimum 1,5 m, in loc de o "distanta laterala suficienta", cum era pana acum, potrivit unei Hotarari de Guvern adoptate la finalul saptamani trecute si care a modificat si completat Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.

Actul normativ prevede si anumite oligatii pentru conducatorii de biciclete.

"De asemenea, actul normativ se refera si la o serie de obligatii stabilite de Regulament pentru conducatorii de biciclete si care au fost aduse in acord cu realitatile tehnice/tehnologice actuale. Astfel, de exemplu, echiparea bicicletei trebuie sa se faca cu elemente sau dispozitive care sa asigure vizibilitatea acesteia in trafic, in special pe timp de noapte, si sa nu se limiteze doar la cele de culoare portocalie fixate pe spitele rotilor; se specifica distanta laterala recomandata la depasirea unei biciclete, de minimum 1,5 m, in loc de o "distanta laterala suficienta"", se arata intr-un comunicat remis de Guvernul Romaniei catre 9AM.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.