Un incendiu s-a produs, sambata dimineata, intr-un bloc din Capitala unde au ars mai multe cabluri electrice care au degajat un fum dens, iar aproximativ 90 de persoane au fost evacutate. Aproape jumatate dintre oameni au iesit singuri afara, iar ceilalti au fost scosi de pompierii care au intervenit cu 16 autospeciale, scari si ambulante.

Incendiul s-a produs la un bloc de 11 etaje de pe Splaiul Independentei, din Capitala, si a fost anuntat la numarul de urgenta 112 in jurul orei 5.20, potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ”Dealu Spirii” Bucuresti-Ilfov, Daniel Vasile.

Mai multe cabluri electrice au ars si au degajat un fum dens care s-a raspandit in tot imobilul, iar 50 de persoane au reusit sa iasa singure din apartamente.

”Fumul s-a degajat pe casa scarii si au fost 50 de locatari care s-au evacuat singuri. Pe 40 i-am evacuat noi, fie pe exterior cu autoscara fie pe interior”, a declarat Daniel Vasile.

Persoanele care au fost scoase din case prin interior, pe casa scarii, au primit masti de oxigen ca sa poata iesi afara, scrie News.ro.

Potrivit sursei citate, au intervenit opt autospeciale de stingere, trei autoscari, trei ambulante SMURD si doua autospeciale pentru victime multiple. Acestea din urma au fost folosite pentru adapostirea persoanelor evacuate pe timpul interventiei, intre care se aflau si copii foarte mici, deoarece afara era frig.

Nu au fost victime in urma incendiului.

Reprezentantii ISU spun ca, cel mai probabil, incendiul a fost provocat de o problema electrica, dar deocamdata nu a fost stabilita cauza exacta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.