Varsta de vaccinare cu prima doza de vaccin ROR (Rujeola - Oreion- Rubeola) coboara la 9 luni, ca urmarea a faptului ca principala caracteristica a actualei epidemii de rujeola este ca afecteaza si copiii cu varsta sub un an, anunta Ministerul Sanatatii.

De aceea, copiii vaccinati mai devreme conform acestei prevederi vor fi apoi vaccinati conform Programului National de Imunizare la varsta de 12 luni si la varsta de cinci ani.

Potrivit ministerului, masura scaderii arsta de vaccinare cu prima doza de vaccin ROR este coborata la 9 luni, in conformitate cu prevederile internationale privind actiunile intreprinse in caz de epidemie si cu prevederile caracteristicilor produsului, deoarece principala caracteristica a actualei epidemii de rujeola este ca afecteaza si copiii cu varsta sub un an - rata incidentei fiind de 68,8/100.000.

Masura face parte dintr-un plan elaborat de Ministerul Sanatatii impreuna cu expertii Organizatiei Mondiale a Sanatatii, ai Institutului National de Sanatate Publica, ai Societatii Nationale de Medicina Familiei si ai UNICEF ce vizeaza limitarea extinderii epidemiei de rujeola, dupa ce numarul de imbolnaviri a ajuns la 1.725 de cazuri si exista 7 decese confirmate, dintre care 3 la copii sub varsta de un an.

De asemenea, expertii OMS recomanda sa se realizeze cat mai repede recuperarea copiilor din grupa de varsta sub cinci ani care nu au nicio doza de vaccin si a copiilor din grupa de varsta 5-9 ani care nu au doua doze de vaccin ROR conform Calendarului National de Vaccinare, transmite HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.