Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a aratat, joi, dupa sedinta plenului Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM) ca, la final de mandat, marele sau regret este ca nu a reusit sa treaca prin Parlament legile privind sistemul judiciar si ca nu a reusit sa faca mai mult pentru detinutii din penitenciare. La capitolul realizari, ea a trecut investirea lui Kovesi la DNA.

"Azi am fost la ultima sedinta de plen a acestui CSM si tot acest an am discutat impreuna cu Consiliul pe un proiect de modificari ale pachetului de legi ale justitiei. Regretul meu cel mare este ca nu am putut trece acest pachet, insa cred ca intr-un fel este bine pentru ca noul Guvern va avea oportunitatea sa si-l insuseasca si in plus sa discute si cu noul Consiliu Superior al Magistraturii. Sistemul judiciar are nevoie la 12 ani de un pachet revizuit. Acesta este marele meu regret”, a afirmat Raluca Pruna.

Ea a mai spus ca "un regret la fel de mare" este ca nu a reusit sa imbunatateasca conditiile din pentenciare.

"Un regret la fel de mare este ca timpul, din pacate, a fost prea scurt pentru a putea face cu adevarat ceva in sistemul penitenciar. Ceva ce detinutul sa simta. Am inceput sa facem niste lucruri, am spus public ce mai trebuie facut, insa, din pacate, nu am avut timp in cursul acestui an si imi pare foarte rau”, a adaugat ministrul Justitiei.

In aceeasi ultima sedinta, Raluca Pruna a spus ca investirea Laurei Codruta Kovesi la sefia Directiei Nationale Anticoruptie a fost o mare realizare, care insa nu i se datoreaza ei, ci rezultatelor obtinute de DNA in lupta de combatere a coruptiei.

"Cred ca reinvestirea doameni Kovesi, si am sa reamintesc pentru cei care nu stiu ca a avut doua mandate de procuror general in acesta tara si un mandat de procuror sef la DNA, in momentul in care eu mi-am preluat mandatul, trec investirea doamnei procuror Kovesi ca pe o mare realizare care nu mi se datoreaza, ci se datoareaza rezultatelor exceptionale ale DNA, si nu ma joc cu cuvintele”, a declarat Raluca Pruna, joi, la finalul sedintei de plen a CSM.

Pruna a mai spus ca Romania este recunoscuta de catre partenerii sai strategici ca fiind un model de buna practica pentru modul in care combate marea coruptie.

Citeste si:
VIDEO Laura Codruţa Kovesi, întrebată dacă va candida la prezidenţiale
 VIDEO Laura Codruţa Kovesi,...

"Si mai cred ca noi toti, cetatenii romani, trebuie sa-i dam Cezarului ce-i al Cezarului. DNA isi sface foarte bine treaba. Este o mare realizare la care eu nu am niciun merit. Eu am venit aici sa constata si va asigur ca nimeni nu ar fi putut face altfel, chiar daca ar fi vrut”, a adaugat ministrul Justitiei.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.