Anca Antip, profesoara din comuna vasluiana Todiresti care a fost batuta, pe strada, de un elev de 12 ani, se teme pentru viata ei si se gandeste chiar sa plece din localitatea natala.

Anca Antip (29 de ani) este profesoara de sapte ani la Scoala "Gheorghe Cioata" din comuna Todiresti, unde le preda elevilor din ciclul gimnazial limba romana. Luni seara, dupa incheierea orelor, tanara s-a indreptat ca de obicei spre casa si a fost atacata, pe strada, de un elev de 12 ani, elev in clasa a sasea.

Profesoara a fost lovita de mai multe ori de o teava si a scapat doar dupa ce o persoana care a vazut ce se intampla a intervenit.

"Ma indreptam spre domiciliu cand, la un moment dat, am fost lovita in spate. M-am intors si am recunoscut ca este elevul respectiv. A continuat sa ma loveasca, i-am spus ca nu este bine ce face si sa se opreasca, insa a continuat si mi-a replicat: Ce vrei, fa? A continuat sa ma loveasca pana cand a a intervenit o persoana care a auzit ce se intampla. Eu m-am refugiat in sediul primariei. Am sunat la 112 si am instiintat conducerea scolii imediat dupa producerea evenientului", a declarat ea, potrivit adevarul.ro.

Elevul a fugit, iar profesoara a ajuns acasa cu picioarele tumefiate. Medicii i-au recomandat mai multe zile de ingrijiri medicale.

Profesoara recunoaste ca se teme pentru viata ei si ia in calcul posibilitatea de a pleca din sat. Elevul care a atacat-o, cunoscut drept un copil-problema, neaga ca el este cel care a batut-o pe profesoara.

In fata conducerii scolii, elevul a negat ca el ar fi agresat-o pe profesoara de limba romana, fiind sustinut si de mama sa. Politia a declansat o ancheta in acest caz, urmare a plangerii profesoarei, insa data fiind varsta minorului, acesta nu va raspunde pentru faptele sale.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.