Mama unei fetite care suferea de scolioza si care a murit in timpul unei interventii chirurgicale la coloana, sustine ca medicul Gheorghe Burnei i-ar fi spus ca fiica ei "oricum murea" si ca este tanara si ca poate avea un alt copil.

Medicul Gheorghe Burnei anuntase deja presa ca va face o operatie in premiera, pacienta sa fiind o fetita de 8 ani pe nume Andreea.

Insa, implantul pe care l-a utilizat nu era recomandat in cazul bolii asociate pe care o avea fetita, amiotrofie spinala, iar in timpul interventiei doctorul a bagat un surub in maduva spinarii, ceea ce ar fi distrus nervii spinali si ar fi dus la paralizie. Cauza decesului a fost insa embolia pulmonara, produsa dupa ce particule de grasime din zona operata s-au desprins si au ajuns in sange si apoi in plamani, scrie Casa Jurnalistului, care precizeaza ca in acest caz este deschis deja un dosar penal.

Medicul Gheorghe Burnei, catre o mama careia i-a murit copilul in urma unei operatii facute de el: "Esti tanara, poti sa faci altul"

"Implantul pe care l-a folosit nu era recomandat pentru scolioza asociata bolii de care suferea Andreea. Interventia i-ar fi lasat bazinul la fel de stramb, spun doctori care au avut acces la documentele medicale. Din cauza operatiei, particule de grasime din maduva au migrat in sange si fata a murit.

In plus, Burnei i-a bagat din greseala si un surub in maduva spinarii. «Oricum murea», i-a spus doctorul mamei. In ciuda bolii neuromusculare grave, fata putea sa mai traiasca ani sau zeci de ani, spun doctorii. «Asta-i viata», i-a spus Burnei. «Esti tanara, poti sa faci altul»", scrie Casa Jurnalistului, relatand declaratiile mamei care si-a pierdut fetita in varsta de 8 ani.

Operatia Andreei a fost inutila

Raportul medico-legal vorbeste despre o operatie riscanta si inutila, raportul risc/beneficiu avand "o valoare semnificativ defavorabila pacientei”. Un doctor de la Marie Curie care cunoaste bine cazul a spus, insa, direct: „Andreea e un copil care a fost omorat din neglijenta”.

Un medic legist de la IML a fost si mai transant: „Operatia este, din toate punctele de vedere, extrema, agresiva, cu foarte multe riscuri. Beneficiul pentru pacient a fost din start zero taiat in patru”. Legistul a adaugat ca operatia nu a fost doar o „inutilate absoluta”, ci si gresita. Burnei a bagat un surub in maduva spinarii, ceea ce ar fi distrus nervii spinali si ar fi dus la paralizie.

Citeste si:
Ce trebuie să știi despre infecția cu Salmonella
Ce trebuie să știi despre...

Andreea suferea de amiotrofie spinala. Interventia „nu e recomandata pentru cazuri de amiotrofie spinala, conform literaturii medicale”, scrie Casa Jurnalistului, citandu-l pe Alexandru Thiery, medic specializat in chirurgia spinala si membru in comisia de ortopedie pediatrica din Ministerul Sanatatii. Implantul Shilla, pe care Burnei l-a utilizat, ar fi rezolvat doar problema coloanei, nu si pe cea a bazinului inclinat al fetei, care nu s-ar fi putut indrepta de la sine din cauza bolii neuromusculare. Fara sa fixeze si bazinul, implantul era inutil, spun specialistii.

I-a cerut mamei Andreei sa plateasca implantul, desi era decontat de CAS

Mama fetitei, Ana Maria Gaman, rememoreaza momentele in care Burnei a decis sa-i opereze fiica, faptul ca acesta i-a cerut 400 de lei pentru o consultatie de doua minute si cum i-a cerut sa achite si o parte din pretul implantului, 10 - 11.000 de euro desi surse din spital sustin ca ar fi fost decontat de Casa de Asigurari de Sanatate. Tot ea spune ca medicul i-a explicat ca este o operatie complexa, dar ca nu ar trebui sa existe riscuri.
Citeste si:
Noul dispozitiv ce poate aduce plus valoare în stilul de viață
Noul dispozitiv ce poate...

La o luna dupa decesul copilului, femeia s-a intors la Bucuresti pentru a cere documentele medicale, ocazie cu care medicul Gheorghe Burnei i-a spus ca vinovat este anestezistul, adresandu-se apoi femeii, referindu-se la copil: "Ai vazut ce dreapta era?". Tot Burnei i-a sugerat sa nu mearga mai departe cu dosarul medical.

Dupa moartea fetitei, Burnei a mai pus de doua ori implant Shilla, folosit si in cazul fetitei de 8 ani. Surse medicale spun ca la al treilea pacient s-au gasit suruburi in tot corpul, scrie Casa Jurnalistului.

Unui copil de 11 ani i-a implantat un dispozitiv din sarma si ciment

Un alt caz, relatat de Digi 24, este cel al unui copil de 11 ani ai carui parinti sustin ca ar fi fost la un pas sa ramana fara un picior, dupa ce medicul Gheorghe Burnei i-a montat un dispozitiv improvizat din ciment si sarma.

Totul a inceput in 2013, cand copilului i s-a facut rau la scoala. De la Spitalul Judetean din Constanta, a fost trimis la spitalul Marie Curie, unde a fost diagnosticat cu cancer osos. Baiatul a ajuns in grija chirurgului Gheorghe Burnei, care i-ar fi montat la femur un dispozitiv creat de el.

Citeste si:
Cimentul polueaza mai mult decat toate camioanele din lume
Cimentul polueaza mai mult...

Dupa un an, dispozitivul ar fi crapat, existand pericolul sa ii sectioneze piciorul. Parintii spun ca au dus copilul la o clinica din Italia, unde medicii i-au montat o proteza. Copilul s-a reintors la scoala, dar merge doar cu ajutorul carjelor.

Fundatia prin care Alexandru a ajuns la o clinica din Italia a trimis in ultimii 5 ani in strainatate peste 50 de copii care mai intai au trecut prin mainile chirurgului Burnei, sustine presedinta fundatiei, citata de Digi 24.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.