Pana sambata, ultima zi a campaniei electorale, au fost sesizate 355 de posibile contraventii si infractiuni, dar 37 de semnalari nu s-au confirmat.

Lucratorii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au constatat 247 de contraventii, au fost deschise 43 de dosare penale si se efectueaza cercetari fata de 25 de persoane, a anuntat, sambata, purtatorul de cuvant al MAI, comisar-sef de politie Monica Dajbog, potrivit News.ro.

"Asa cum stiti, campania electorala pentru alegerile parlamentare s-a incheiat in aceasta dimineata, la ora 7.00, continuarea propagandei electorale fiind strict interzisa. Pe perioada campaniei, structurile MAI au asigurat masurile de ordine si siguranta publica, campania desfasurandu-se fara inregistrarea unor incidente sau evenimente grave. Comparativ cu campania electorala (...) din anul 2012, numarul sesizarilor privind posibile fapte nelegale este de aceasta data de 2,6 ori mai mic", a spus comisar-sef de politie Monica Dajbog.

Amenzi de 147 mii lei

Lucratorii MAI au constatat 247 de contraventii, aplicand amenzi in valoare de peste 147 de mii de lei.

In campania pentru alegerile parlamentare precedente, numarul sesizarilor privind posibile fapte penale a fost de 8,2 ori mai mare, a spus purtatorul de cuvant al MAI.

Din numarul total de semnalari primite in aceasta luna de campanie electorala, 24 s-au transmis spre solutionare catre Autoritatea Electorala Permanenta, doua catre Biroul Electoral Central si una catre Biroul Electoral Judetean.

Efectivele MAI au asigurat ordinea publica la peste 450 de manifestari electorale, dintre care 15 au avut loc in ultima zi de campanie.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.