Un membru al familiei de romi Carpaci, din Timisoara, Brata Carpaci, condamnat in anul 2002 la 20 de ani de inchisoare de catre autoritatile din Franta, pentru lipsire de libertate in mod ilegal si viol, a fost prins de catre politisti, la Timisoara.

Brata Carpaci, acum in varsta de 60 de ani, a fost condamnat in Franta dupa ce in anul 1992 a rapit si violat o fata de 16 ani. Individul, impreuna cu alti trei complici au rapit-o pe fata dintr-o tabara de emigranti si apoi au dus-o in Germania, unde au batjocorit-o timp de doua saptamani.

Copila a reusit sa scape si a luat un tren spre Paris, unde a reusit sa ajunga la tatal sau, caruia i-a spus ce s-a intamplat. La acea vreme a fost o mobilizare de forte pentru a-l gasi pe faptas, insa individul si-a schimbat de mai multe ori identitatea si si-a pierdut urma, scrie stirileprotv.ro.

Brata Carpaci a fost judecat in lipsa si condamnat la 20 de ani de inchisoare, in Franta, dar a fost fost prins abia saptamana aceasta, la Timisoara. Barbatul a fost prezentat Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara pentru confirmarea mandatului, fiind retinut pentru 24 de ore si dus in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva Timis.

Joi, el va fi prezentat Curtii de Apel Timisoara pentru dispunerea masurilor legale pana la predarea catre autoritatile franceze.

Familia de romi Carpaci este una dintre cele mai bogate familii ale acestei etnii, din Timisoara, avand peste 140 de proprietati, scrie News.ro.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.