O femeie din Vaslui, diagnosticata cu schizofrenie, a fost lasata de medici sa plece singura din spital si a disparut de cinci zile.

Medicii au pus-o pe femeia bolnava sa semneze ca se externeaza... pe propria raspundere si au lasat-o sa plece din spital. Rudele au inghetat cand au aflat, mai ales ca pacienta nu a ajuns acasa. Drama a continuat. Familia a vrut sa ceara ajutorul politiei, dar seful de post era in concediu.

Cei cinci copii ai femeii de 46 de ani nu au liniste de sambata. Mama lor a fost dusa atunci la spital pentru ca isi facuse singura rau. Dupa doua ore, medicii au externat un pacient de schizofrenie pe propria lui raspundere. Rudele sunt ingrozite. Stiu ca femeia nu s-a descurcat sa ajunga acasa.

Femeia cu schizofrenie mai fusese internata la spital si de fiecare data medicii sunau familia sa vina sa o ia cand o externau. Rudele ei nu inteleg de ce doctorii au considerat ca situatia s-a schimbat intre timp si vor sa faca plangere la Colegiul Medicilor.

Adrian Gheorghiu, purtatorul de cuvant al Spitalului Municipal de Urgenta „Elena Beldiman" Barlad: „Medicul care a pus-o sa semneze a constatat ca avea discernamant.”

Dr. Ovidiu Alexinschi, psihiatru: „Este la latitudinea medicului care o consulta sa se decida daca persoana respectiva reprezinta un pericol pentru ea sau pentru cei din jur”.

Pana acum, femeia nu a fost gasita, scrie Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.