ANM a emis, duminică dupa-amiază, atentionari de cod galben de ninsori in mai multe judete din tara.

Judetele Neamt si Suceava sunt sub cos galben de ninsori pana duminica noaptea, la ora 23.00, scrie News.ro.

Potrivit ANM, in zonele montane din judetele Neamt si Suceava, la altitudini de peste 1.600 de metri, vor fi ninsori moderate, dar care vor determina scaderea vizibilitatii sub 50 de metri.

Totodata, pentru judetul Caras-Severin este in vigoare o atentionare cod galben de ninsoare pana la ora 22.00. Astfel, la peste 1700 de metri altitudine va ninge moderat, iar vizibilitatea ar putea scadea, izolat, sub 50 de metri.

Ninge moderat si in judetele Maramures, Cluj si Bistrita-Nasaud, zona de munte, unde meteorologii au emis atentionari cod galben de ninsoare si viscol care sunt in vigoare pana la ora 21.00. Vantul are intensificari care la rafala pot atinge 70 - 90 de kilometri pe ora, determinand scaderea vizibilitatii la altitudini de peste 1.200 de metri.

Totodata, centrul Infotrafic anunta ca, la aceasta ora, in judetul Arges, pe drumul nationa (DN) 7 Pitesti - Ramnicu-Valcea, in zona Zamfiresti - Moraresti, traficul rutier se desfasoara in conditii de ceata, vizibilitatea fiind de aproximativ 80 - 100 de metri.

Meteorologii de la ANM au emis, duminica, si o informare de racire brusca a vremii. Pana marti la ora 23.00 vor fi precipitatii sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare, iar in unele zone vantul va avea intensificari si va bate cu 60 - 70 de kilometri pe ora.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.