Ministrul Afacerilor Interne, Dragos Tudorache, a anuntat, vineri, ca pentru a nu mai fi cozi la Serviciul Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor a decis alocarea imediata a 60 de posturi suplimentare, 50 pentru Bucuresti si 10 pentru Ilfov.

Incepand de luni, 28 noiembrie, se va lucra in doua schimburi, de la orele 07.00 la 21.00 si se va face programare online. Tudorache roaga cetatenii ca de saptamana viitoare sa nu mai vina din cursul noptii la Serviciul Permise de Conducere din Capitala, scrie News.ro.

Ministrul Dragos Tudorache a declarat ca, la discutiile cu prefectul Capitalei, Paul Petrovan, cu prefectul judetului Ilfov, Adrian Petcu, si cu conducerea Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor si-a exprimat nemultumirea pentru situatia de la Serviciul Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor din Capitala, unde oamenii stau multe ore la cozi.

El a precizat ca pe oamenii care stau la cozi nu ii intereseaza ca sunt cauze reale si obiective, legate de personal si de logistica, ci vor sa nu mai piarda multe ore asteptand sa ajunga la ghisee, si pentru aceasta trebuie luate masuri cu impact imediat.

Ministrul a clarificat cine este responsabil din punct de vedere operational si a stabilit ca, incepand de luni, la Serviciul Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor sa se lucreze in doua schimburi, de la orele 07.00 la 21.00.

Tudorache a dispus, pentru aceasta, alocarea imediata a 60 de posturi suplimentare, dintre care 50 la Bucuresti si 10 la Ilfov, aratand ca vor fi oameni detasati temporar din Ministerul Afacerilor Interne, pentru ca nu pot fi luati angajati care lucreaza in strada. Personalul care va fi detasat urmeaza sa fie instruit in weekend de cei care lucreaza la Serviciul Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor din Soseaua Pipera.

Tot de luni se va putea face programare on-line, ministrul precizand ca reprezentanti de la Prefectura Suceava vor veni la Bucuresti cu softul necesar. De asemenea, vor fi ghisee separate pentru programarile on-line, pentru a nu exista o suprapunere.

Citeste si:
AUR solicită demiterea ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode....
AUR solicită demiterea...

Persoanele care vor veni la ghisee vor avea bonuri personalizate, pentru a nu lasa loc de intermedieri facute de unii traficanti de bonuri. In zece zile va exista un al doilea aparat de bonuri personalizate, cu nume, a mai spus ministrul de Interne.

Dragos Tudorache a precizat ca spera ca in urma acestor masuri sa vada schimbari efective si vizibile, el aratand ca este inacceptabil sa fim martori la aceasta situatie si sa nu facem nimic.

Ministrul a spus ca trebuie luate si masuri pe termen mediu si lung, pentru ca ceea ce se rezolva in scurt timp sa fie consolidat. El a precizat ca o masura care va fi luata atat pentru Bucurestri cat si pentru judetul Ilfov este programarea pentru proba practica a celor care vor sa obtina permisul de conducere direct de pe calculatorul pe care dau examenul teoretic. Astfel, candidatii vor putea, dupa ce au fost declarati admisi, sa aleaga data pentru proba practica.

Citeste si:
Cozi la depunerea cererilor pentru ajutor de încălzire, la Galați
Cozi la depunerea cererilor...

Intrebat de ce s-au luat acest masuri atat de tarziu, ministrul Dragos Tudorache a spus ca in septembrie, cand a discutat despre cozile de la ghisee, i s-a spus ca perioada din vara a fost una exceptionala si ca nu se va mai repeta. Tudorache a precizat ca a asteptat sa vada ce se intampla si, pentru sa situatia nu s-a schimbat, a intervenit.

Citeste si: Sute de oameni stau la coada la Directia Permise. Ministrul de Interne cheama prefectii din Bucuresti si Ilfov la discutii

Ce spune Prefectura Capitalei despre cozile interminabile de la ghisee


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.