Social24 Noiembrie 201617:00

Lectura de 2 minute

Corului National de Camera "Madrigal - Marin Constantin" i-a fost conferit titlul de Ambasador al Libertatii, Sperantei si Pacii, primind premiul “Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt”. Distinctia a fost acordata la Palatul Natiunilor Unite - Geneva, in cadrul Summitului Global de Religie, Pace si Securitate, care are loc intre 23-25 noiembrie 2016.

„Este o mare onoare sa primim aceasta distinctie si sa fim considerati oficial Ambasadori ai Libertatii, Sperantei si Pacii. Premiul este un simbol important pentru activitatea noastra si pentru traditia Corului National de Camera "Madrigal - Marin Constantin", care a pus intotdeauna muzica in slujba valorilor multiculturale si a pacii, desfiintand granitele de orice fel. In realitatea prezentului, in care conflictele dezbina chiar si mari puteri ale lumii, un astfel de premiu este o dovada ca oamenii de pretutindeni isi doresc sa traiasca intr-o lume in care muzica aduce pace”, a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului National de Camera "Madrigal - Marin Constantin"

Potrivit unui comunicat remis 9am, pe 24 noiembrie, corul dirijat de Anna Ungureanu, va concerta in prezenta a peste 140 de ministri si ambasadori ai ONU, in marea sala a Organizatiei Mondiale a Proprietatii Intelectuale (World Intellectual Property Organization). Concertul este organizat de Misiunea Permanenta a Romaniei pe langa Organizatia Natiunilor Unite, prin Ambasadorul Romaniei la ONU, Excelenta Sa, domnul Adrian Vierita, si de Asociatia Internationala pentru Apararea Libertatii Religioase (International Association for the Defense of Regious Liberty), prin responsabilul sau, domnul Liviu Olteanu. Evenimentul se va desfasura in onoarea liderilor mondiali de pace, a oamenilor politici, diplomatilor si figurilor emblematice din mediul academic, precum si a ONG-urilor care sunt invitate sa participe la summit.Summitul Global de Religie, Pace si Securitate este organizat de Asociatia Internationala pentru Apararea Libertatii Religioase si de Biroul Natiunilor Unite pentru Prevenirea Genocidului si Responsabilitatea de a Proteja
(United Nations Office on Prevention of Genocide and Responsability to Protect). Cu ocazia acestui summit, Asociatia Internationala pentru Apararea Libertatii Religioase marcheaza sarbatorirea a 70 de ani de existenta.

Corul National de Camera “Madrigal – Marin Constantin”, cel mai apreciat ansamblu coral profesionist autohton, este o emblema a vietii muzicale romanesti si universale. Din momentul infiintarii sale, in 1963, de catre dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a sustinut peste 4100 de concerte aplaudate de melomani de pe intreg mapamondul, impunandu-se astfel ca un adevarat „brand de tara”. Este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu indreptat catre Renasterea europeana, muzica bizantina si creatia contemporana romaneasca si universala. Astazi, dirijorul corului este Anna Ungureanu.

Citeste si:
ONU: Zeci de milioane de oameni riscă să își piardă locurile de muncă
ONU: Din cauza...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.