Social22 Noiembrie 201619:00

Lectura de 2 minute

"OK" este unul dintre cele mai folosite cuvinte in limba engleza si nu numai, avand in vedere ca a fost preluat de aproape toate limbile Pamantului.

Cuvantul "OK", desi ne-am obisnuit atat de mult cu el incat am putea spune ca e un cuvant romanesc, este destul nou in lingivistica internationala, acesta avand doar 150 de ani de existenta.

N-a fost inventat de cineva cu un anumit scop, ci a fost un obicei intern al unui ziar din SUA care s-a viralizat atat de puternic, incat a ajuns sa fie folosit de toata lumea, etapizat. "Boston Morning Post" a fost renumit in SUA pentru o perioada, intrucat acestia foloseau tot felul de abrevieri pentru a putea economisi timp atunci cand comunicau. Aici putem vorbi de originea lui "OK", intrucat forma folosita de ziaristi era primara si pronuntata "OW" ("oll wright"), traducerea in romana fiind "totul e in regula". "OW" s-a transformat mai apoi in "AR" ("all right"), "OK" pierzandu-si pentru un timp sansa de a deveni extrem de utilizat.

"OK" a fost vazut pentru prima oara in forma sa prescurtata pe hartie, atunci cand o carte gramaticala satirica a folosit "Oll Korrect" pentru a evidentia unele greseli pe care vorbitorii de limba engleza le faceau.

Pentru o perioada de timp s-a perpetuat ideea ca presedintele Martin Van Buren a fost cel care a folosit cuvantul, intrucat afisele sale electorale erau marcate cu sloganul "Vote for OK", care facea referinta la orasul sau natal si porecla sa "Old Kinderhook".

Citeste si:
Regatul Unit va "inchide robinetul" pentru strainii slab calificati
Regatul Unit va "inchide...

Mai tarziu, s-a crezut ca "OK" si-a avut originea in Europa, insa un etimologist a stabilit ca nu este adevarat. Acesta a spus ca Martin van Buren a popularizat termenul, insa originea sa clara este in continuare de negasit.

In cele din urma, s-ar putea sa fim nevoiti sa fim OK cu faptul ca nu vom sti niciodata cu siguranta originea sa, insa povestea este cu siguranta interesanta.

Citeste si:
Dancila: Vorbesc limba engleza si inteleg, dar nu vorbesc foarte bine
Dancila: Vorbesc limba...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.