Guvernul Ciolos prezinta astazi raportul la un an de guvernare, punctand cele mai importante masuri luate de la preluarea mandatului.

"Obiectivul principal al acestui guvern a fost asigurarea stabilitatii politice si economice a tarii. Insa, inca de la preluarea acestui mandat exceptional, a fost evident ca societatea avea asteptari mult mai mari de la acest guvern independent politic. Asteptari legitime, firesti intr-o societate moderna, europeana: un guvern care nu minte, un guvern care nu este corupt, un guvern care nu adopta politici publice din ratiuni populiste, un guvern care lucreaza numai in interesul public.

Inca de la inceput, a fost evident ca prin ceea ce facem trebuie sa contribuim la recastigarea increderii oamenilor in institutiile statului, prin transparentizarea institutiile publice, prin redeschiderea guvernarii spre societate, spre dialog. De aceea, am pus la temelia guvernarii integritatea, transparenta, onestitatea.
Sigur, am facut si greseli – mi le-am asumat si le-am corectat. Au fost unele proiecte care nu ne-au iesit, sau au iesit mai putin bine decat ne-am fi dorit, proiecte pentru care am fi avut nevoie de mai mult sprijin politic sau, pur si simplu, de mai mult timp.

Va invit sa parcurgeti raportul unui an de guvernare. Un an extraordinar, un an in care am inceput sa aratam ca in Romania poate exista si un alt mod de a administra interesul public, onest si responsabil, cu grija fata de oameni si de resursele tarii", a afirmat premierul Dacian Ciolos in comunicatul de presa remis 9AM.ro.

Intregul raport poate fi consultat AICI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.