Unul dintre israelienii care au spionat-o pe Laura Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA, a fost condamnat, miercuri, la doi ani si opt luni de inchisoare cu suspendare.

Judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au mai stabilit ca israelianul David Geclowicz sa munceasca 60 de ore in folosul comunitatii. In plus, acesta nu are voie sa se apropie de Laura Codruta Kovesi.

Decizia magistratilor nu este, insa, definitiva, ci poate fi atacata la Curtea de Apel Bucuresti, arata Antena 3.

Procurorii DIICOT au fost cei care au propus pedeapsa de doi ani si opt luni cu suspendare, in baza unui acord prin care Geclowicz si-a recunoscut vinovatia. Mai mult, la ultimul termen, spionul israelian a spus ca este dispus sa faca si munca in folosul comunitatii.

In dosarul Black Cube au fost pusi sub acuzare trei cetateni israelieni, angajati ai firmei de spionaj cu acelasi nume. Este vorba despre David Geclowicz, Ron Weiner si Yossi Barkshtein.

Acesta din urma a reusit sa fuga din Romania, iar pe numele lui a fost emis un mandat de arestare in lipsa.

Ceilalti doi inculpati, Ron Weiner si David Geclowicz, si-au recunoscut faptele si au incheiat un acord cu DIICOT pentru a primi pedepse reduse. Ron Weiner urmeaza sa-si afle sentinta saptamana viitoare.

Weiner si Geclowicz - acuzati, printre altele, ca au accesat ilegal adresele de e-mail ale unor apropiati ai sefei DNA - au fost arestati preventiv pe 3 aprilie, iar ulterior, pe 22 iulie, au fost plasati in arest la domiciliu.

In acest dosar mai este judecat si fostul ofiter SRI Daniel Dragomir, inca arestat preventiv, acesta fiind acuzat ca a contribuit la coordonarea operatiunii de spionare a Laurei Codruta Kovesi, conform Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.