Bacau este viitoarea Capitala a Tineretului din Romania. Anuntarea orasului castigator si ceremonia de decernare a titlului au avut loc duminica, 13 noiembrie, la Gala Tineretului din Romania, eveniment desfasurat sub umbrela Summitul Tinerilor, gazduit de Timisoara, Capitala Tineretului din Romania intre 2 mai 2016 si 1 mai 2017. Pe langa Bacau, in finala competitiei de proiecte s-a calificat si orasul Constanta, informeaza comunicatul remis 9AM.ro.

„Va multumesc foarte mult pentru titlul Capitala Tineretului din Romania. Echipa de la Bacau a muncit si s-a implicat foarte mult in aceasta competitie si in depunerea dosarului de candidatura. Este un oras care incearca sa-si aduca tinerii acasa si ii asteapta sa se intoarca pe cei care au plecat. Acum, ca suntem viitoarea Capitala a Tineretului din Romania, va promit ca nu o sa va dezamagim si ca o sa facem tot posibilul ca Bacau, in calitate de oras purtator al titlului, sa faca istorie”, a declarat primarul orasului Bacau, Cosmin Necula.

Capitala Tineretului din Romania a primit Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, recunoastere care confirma atat valoarea ideii care sta in spatele programului, cat si succesul fazei pilot.

„Implicarea tinerilor in viata publica, atat direct, cat si prin organizatii reprezentative, este cruciala pentru schimbarea culturii politice actuale. Sper ca initiativele civice, sociale sau culturale ale tinerilor sa devina o parte din ce in ce mai importanta a vietii noastre si va asigur de tot sprijinul meu in acest sens”, a declarat Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis.

Pe langa titlul Capitala Tineretului din Romania, Bacau a castigat si premiul in valoare de 50.000 de euro, oferit de initiatorii programului - Consiliul Tineretului din Romania (CTR), Federatia SHARE Cluj-Napoca, Grupul PONT si Banca Comerciala Romana (BCR).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.