Meteorologii avertizeaza ca de sambata dupa-amiaza va ploua si va fi vant puternic, mai intai in regiunile vestice si sud-vestice si apoi in aproape toata tara, iar duminica, ploile se vor transforma in lapovita si ninsoare in unele zone din nord, nord-est, vest si centru.

Potrivit informarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, de sambata, ora 16.00, pana duminica, la ora 22.00, aria precipitatiilor va cuprinde treptat toata tara, incepand din regiunile vestice si sud-vestice. Cantitatile de apa vor depasi 20 de litri pe metru patrat si, pe arii restranse, 40-50 de litri pe metru patrat, in special in zona montana, in Transilvania si Moldova, scrie News.ro.

Incepand din a doua parte a noptii de sambata spre duminica si pe parcursul zilei de duminica, ploile se vor transforma in lapovita si ninsoare in unele zone nord, nord-est, centru si trecator in vest. Vantul va avea intensificari temporare in toate regiunile, cu viteze ce vor depasi la rafala 50-60 de kilometri pe ora.

In toate zonele de munte, incepand de sambata dupa-amiaza, vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zapada, iar vantul va avea intensificari sustinute, viscolind ninsoarea.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.