Miliardarul Donald Trump a spus ca nu va accepta salariul de presedinte care ajunge la 400.000 de mii de dolari pe an.

Presedintele-ales al Statelor Unite ale Americii a declarat in mai multe randuri ca nu va incasa salariul care ii revine ca presedinte al republicii federale. Intr-acelasi timp, magnatul a fost intrebat daca va taia din beneficiile pe viata pe care le au membrii Congresului, insa acesta a inceput prin a spune hotarat ca: ,,Primul lucru pe care-l voi face, daca voi fi ales presedinte, va fi sa nu accept salariul. Nu e important pentru mine." Nu a oferit insa un raspuns si in privinta bonificatiilor acordate membrilor Congresului american.

Donald Trump si-a construit averea din afaceri imobiliare si din aparitiile la TV, averea lui fiind estimata la 4,1 miliarde de dolari conform topului Forbes. Presedintele-ales al SUA spune, de fapt, ca averea sa se ridica la peste 10 miliarde de dolari.

Trump nu ar fi primul presedinte american care ar face asta. Herbert Hoover care a facut milioane de dolari din minerit si J.F. Kennedy, care s-a nascut intr-o familie bogata, nu au incasat salariul de presedinte, ci l-au donat organizatiilor care se ocupa de acte de caritate.

Citeste si:
Congresul din SUA dezbate moțiunea de punere sub acuzare a lui Trump
Congresul din SUA dezbate...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.