La un cutremur mai puternic, zeci de spitale s-ar putea prabusi.

Ministrul Sanatatii spune ca o treime din spitalele din Romania functioneaza in cladiri cu risc seismic de gradele 1 si 2. Vom afla cifre exacte saptamana viitoare, cand va fi gata o evaluare a infrastructurii de sanatate, scrie Digi24.

„Pregatirea proiectelor va fi facuta alaturi de Banca Europeana de Investitii din bani din Fondul Juncker. Bani nerambursabili, vorbim de circa 1,5 -2 milioane de euro strict pentru pregatirea acestor proiecte. Asta ne va asigura ca la mijlocul anului viitor vom avea studiile de fezabilitate pregatite pentru toate cele trei spitale regionale de la Cluj, Craiova si Iasi”, a spus ministrul.

„Nu avem bani in Romania pentru a cladi toate spitalele de care aceasta tara are nevoie. Avem un studiu pe care il vom prezenta saptamana viitoare cel mai probabil, un studiu al starii infrastructurii nationale de sanatate. Circa 30% din spitalele din Romania functioneaza in cladiri cu risc seismic 1 sau 2. Deci avem nevoie de investitii masive”, a adaugat Vlad Voiculescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.