Cei mai bogati romani sunt in ansamblu mai bogati anul acesta decat anul trecut. Averile lor adunate se apropie de 22 de miliarde de euro.

Profilul milionarului prezent in Top 300: are aproape 57 de ani, este barbat, detine o avere de peste 72 de milioane de euro si locuieste in Bucuresti.

In varful clasamentului, Ion Tiriac. El este cel mai bogat roman, iar averea i-a crescut cu 8,3% in ultimul an. Are 1,6 - 1,65 de miliarde de euro, fata de 1,5 miliarde de euro cat detinea anul trecut.

Pe locul doi sunt fratii Dragos si Adrian Paval, ce au intre 920 si 950 milioane de euro potrivit estimarilor Capital. Cu un avans de 6,8% fata de anul trecut cand fratii Paval au avut o avere de 850-900 milioane de euro.

Pe locul trei este omul de afaceri Ioan Niculae. Ocupa acelasi loc in top ca si anul trecut si are o avere estimata intre 600 si 700 milioane de euro. Lui i-a scazut insa averea cu aproape 16% fata de anul trecut.

Tot astazi a fost lansat si topul celor mai bogati romani al publicatiei Forbes. Il gasim pe primul loc si aici, tot pe Ion Tiriac, transmite Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.