Corneliu Turianu, fost presedinte al Tribunalului Bucuresti, care s-a impotrivit ca Ion Iliescu sa candideze in anul 1994, aratand ca acesta avusese deja doua mandate de presedinte, fost senator si fost secretar al Colegiului CNSAS, a murit luni la Spitalul Elias, la varsta de 76 de ani, in urma unui stop cardio-respirator.

Corneliu Turianu era internat de duminica la Spitalul Elias din Capitala, la sectia de Terapie Intensiva, in conditiile in care starea acestuia s-a agravat si avea insuficienta hepatica, iar luni el a intrat in stop cardio-respirator, care nu a mai putut fi resuscitat, potrivit reprezentantilor unitatii sanitare.

"Pacientul Corneliu Turianu, cu multiple afectiuni cardiovasculare, metabolice, endocrine, cu tromboza extensiva de ax splenoportal, evaluat recent intr-o alta unitate medicala, a fost internat in 6.10.2016 in Spitalul Elias, pentru agravarea severa a starii generale si alterarea starii de constienta, semne de insuficienta hepatica ce au necesitat transfer in Sectia de Terapie Intensiva; suferinta a evoluat rapid cu stop cardio-respirator ce nu a mai putut fi resuscitat, pe data de 7.10.2016", au precizat reprezentantii spitalului.

Corneliu Turianu s-a nascut pe 20 august 1940, in Negreni, judetul Olt. Cea mai mare parte a activitatii profesionale a dedicat-o magistraturii, fiind presedinte al Tribunalului Bucuresti si judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In 1994, cand a fost judecator si presedintele Tribunalului Bucuresti, Corneliu Turianu a emis o hotarare prin care i se interzicea lui Ion Iliescu sa mai candideze pentru functia de presedinte deoarece avusese deja doua mandate.

Hotararea lui Turianu din 1994 a fost prima decizie luata de un magistrat impotriva unui presedinte in exercitiu. Cu toate acestea, lui Ion Iliescu i s-a permis sa candideze. La scurt timp, Corneliu Turianu a fost demis din functa de presedinte al Tribunalului Bucuresti, transmite HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.