Social8 Noiembrie 201617:15de Clara Vacaru

Lectura de un minut

O femeie din Caras-Severin, surdo-muta din nastere, a pierdut in luna august indemnizatia pentru ca nu a auzit cand a fost strigata la evaluare.

In fiecare an, Maria Topliceanu, surdo-muta din nastere, trebuie sa vina din Banat in Bucuresti, pentru a fi evaluata si a-si prelungi pensia de invaliditate, de 400 de lei.

In luna august a acestui an, femeia, cu un handicap irecuperabil, a ramas fara indemnizatie pentru ca nu ar fi auzit cand a fost strigata pe nume de cei din comisie.

Situatia este absurda, mai ales pentru ca femeia nu are cu cine sa se inteleaga, deoarece niciun membru din comisie nu cunoaste limbajul mimico-gestual. Potrivit site-ului resita.ro, cei de la Casa de Pensii sustin ca au luat decizia taierii pensiei pentru ca femeia nu s-ar fi prezentat in fata comisiei, dar aceasta din urma spune ca nu a auzit cand a fost strigata pe nume sa intre la medicii care fac parte din comisie.

In urma situatiei ridicole, Casa Nationala de Pensii a decis sa angajeze un expert care cunoaste limbajul mimico-gestual si care sa ii ajute pe cei din comisie sa comunice cu persoanele surdo-mute, mai mentioneaza sursa citata.

Citeste si:
Violeta Alexandru explica de ce nu a fost audiata: "Mi-a spus ca au...
Violeta Alexandru explica...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.