Bacteria Escherichia Coli a fost descoperita in carne de porc si vita comercializata intr-un supermarket din Valcea, in mici si cascaval din magazine din Teleorman, dar si la carcase de oaie de la abatoare din Bistrita-Nasaud si Buzau.

In perioada 17 - 28 octombrie, reprezentantii Directiilor Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor din mai multe judete, intre care Timis, Buzau, Constanta, Suceava, Bistrita-Nasaud, Covasna, Bacau, Vaslui, Cluj, Valcea, Alba, Galati sau Vrancea, au facut mai multe controale si au prelevat si analizat 114 probe de produse din carne - carcasa de oaie, carcasa de vaca, carne tocata de vita, mici din porc si vita, pulpa de vita, carnati, burger de vita, pastrama de carne de vitel, pulpa de oaie, carnti de vita si oaie, dar si de lapte si produse din lapte - cascaval clasic, telemea de vaca, cascaval de capra, cascaval afumat Apuseni, branza de capra, cas de vaca.

Astfel, a fost depistata bacteria Escherichia Coli verotoxigena la sapte probe prelevate din carne porc si vita comercializata intr-un supermarket din Valcea; la o proba de pasta de mici de la o carmangerie din Teleorman; la o proba de cascaval de la un magazin alimentar tot Teleorman; la trei probe recoltate de pe suprafata unei carcase de oaie de la un abator din Bistrita-Nasaud, dar si la o proba prelevata de pe suprafata unei carcase de oaie de la un abator din Buzau, scrie News.ro.

”Ca urmare, Directiile Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judetene au facut controale la unitatile in care s-au depistat si comercializat produsele incriminate si au dispus masurile prevazute in Planul National de Control”, se arata intr-un comunicat al Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.

Potrivit raportului Institutului de Igiena si Sanatate Publica Veterinara, in perioada 16 mai - 28 octombrie au fost analizate 1.193 de probe, din care buletinele de analiza au confirmat prezenta bacteriei Escherichia Coli verotoxigena pentru 62 de probe.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.