Situatie ciudata intr-o localitate din Timis. O femeie, plecata la munca in Germania, a fost divortata fara sa stie, dupa 25 de ani de casnicie. Cea care a intocmit actele de divort este o functionara de la primarie, prietena cu sotul.

Dorina Zagrean era casatorita cu sotul ei din anul 1991, cu impreuna un copil de 24 de ani si locuiau in localitatea Moravita din judetul Timis. La inceputul lui 2015 femeia a plecat la munca in Germania si venea in Romania, la sotul ei, mai rar. Din acest motiv, relatia celor doi a inceput sa scartaie, dar, spune femeia, ea nu s-a gandit niciodata la divort.

In iulie anul acesta, in timp ce femeia era plecata din tara, sotul ei a luat legatura cu o functionara publica de la Primaria Moravita, ofiter de stare civila. Se cunosteau si a rugat-o pe angajata primariei sa il ajute cu divortul. Totul insa fara ca sotia barbatului sa banuiasca ceva. In luna iulie, barbatul a depus actele pentru divort la Primaria Moravita, iar de acolo dosarul a fost preluat de functionara. Femeia a intocmit toate documentele necesare, a semnat chiar in numele ambilor soti si a eliberat certificatul de divort in aceeasi zi in care a fost depusa cererea. Asta desi legea prevede ca intre intocmirea celor doua documente trebuie sa treaca 30 de zile. Falsul a fost descoperit de Dorina Zagrean in momentul in care s-a intors de peste hotare”, povesteste avocatul acesteia, Calin Staiculescu.

Femeia „s-a trezit” divortata „in lipsa” de sotul alaturi de care a trait 25 de ani. A sesizat imediat organele competente, iar functionara de la primarie a fost luata la intrebari. A recunoscut in fata politistilor si procurorilor ca ea a fost cea care a completat actele si chiar a semnat documentele in numele celor doi soti, scrie tion.ro.

Anchetatorii au pus in miscare acum urmarirea penala pe numele ei sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals intelectual si uz de fals. De asemenea, Dorina Zagrean s-a constituit parte civila in proces si a decis sa ceara daune de 10.000 de euro.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.