Cea mai scazuta temperatura din tara in zonele locuite, in acest sezon, de minus 9,2 grade Celsius, s-a inregistrat, sambata dimineata, la Miercurea Ciuc, ziua de 5 noiembrie debutand cu temperaturi sub limita inghetului si bruma in intreaga zona joasa a Transilvaniei.

Meteorologii spun ca, in jurul orei 8.00, mercurul a coborat in termometrele de la statia meteo Miercurea Ciuc pana la minus 9,2 grade Celsius.

Dimineata de sambata a fost marcata de minime apropiate de limita gerului in mai multe localitati din judetul Harghita, unde valorile termice au fost exclusiv negative, mercurul din termometre coborand pana la minus 9 grade Celsius in municipiul Toplita, minus 8 grade Celsius la Joseni si minus 6,4 grade Celsius pe Varful Bucin, cea mai ridicata temperatura din judet, de minus 4,3 grade Celsius, fiind masurata la Odorheiu Secuiesc.

Meteorologul Ilie Mojic de la Serviciul Regional de Prognoza Vremii al Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud - Sibiu a declarat corespondentului News.ro ca ziua de 5 noiembrie a debutat cu temperaturi sub limita inghetului in intreaga zona joasa a Transilvaniei.

Astfel, cel mai frig in judetul Covasna, minus 7 grade Celsius, a fost, sambata, la Intorsura Buzaului, iar cel mai cald, minus 4,9 grade Celsius, la Targu Secuiesc, in timp ce in judetul Brasov minimele diminetii s-au situat intre 6,8 grade Celsius in municipiul Brasov si minus 5,4 grade Celsius, la Fagaras.

In judetul Alba, temperaturile minime ale diminetii de sambata au fost cuprinse intre minus 6,7 grade Celsius la Campeni si minus 4,2 grade Celsius la Alba Iulia, in judetul Sibiu au fost minus 5,4 grade Celsius la Sibiu, iar cea mai ridicata valoare termica minima a fost de minus 0,3 grade Celsius la Boita, iar in judetul Mures cea mai scazuta temperatura, de minus 5,3 grade Celsius, s-a inregistrat la Targu Mures si cea mai ridicata, de minus 2,1 grade, la Tarnaveni-Bobohalma.

In zona montana inalta, in nordul Carpatilor Orientali, temperaturile au coborat, in noaptea de vineri spre sambata, pana la minus 11 grade Celsius in Calimani, pe Varful Retitis, unde zapada masoara 7 centimetri, au fost minus 10 grade Celsius pe Cehlau-Toaca si zapada de 13 centimetri, minus 8,1 grad Celsius si zapada de 12 centimetri pe Varful Lacauti, in Covasna, minus 6,6 grade Celsius la Balea Lac si cel mai consistent strat de zapada, de 15 centimetri, in judetul Sibiu, in timp ce la Predeal au fost minus 5,5 grade Celsius.

Citeste si:
Cea mai scăzută temperatură din țară: minus 29,9 grade Celsius
Cea mai scăzută temperatură...

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), temperatura de minus 9,2 grade Celsius, masurata la Miercurea Ciuc, a fost cea mai scazuta din tara inregistrata in zonele locuite in acest sezon.

Minima absoluta a lunii noiembrie, in judetul Harghita, a fost de minus 27,5 grade Celsius si s-a inregistrat in anul 1993 la Miercurea Ciuc, transmite News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.