Din pacate, nu este vorba despre un spital al sistemului public de sanatate.

In spitalul privat de la Brasov, sunt litera de lege regulile care ar trebui sa fie normale in orice clinica, dar pe care prea putini le respecta in spitalele de stat. Inca de la intrare, fiecare persoana incalta papuci de unica folosinta. Dezinfectarea mainilor e obligatorie.

„Am observat ca au un program pe care il respecta pentru inspectia baii si a camerei, e totul in regula”, spune un pacient.

"Este cel mai important, pentru ca am fost si in alte spitale unde am avut eu o pacienta, o ruda, si e groaznic, pe cand aici avem niste conditii extraordinare”, spune o femeie.

„Sa fie toate la fel ca astea care sunt aici si sa ne faca bine, sa iesim cu sanatate de aici”, adauga o pacienta.

In saloane, pacientii infectati cu bacterii periculoase sunt izolati, iar medicii si asistentele respecta regulile de carantina cu strictete. In fiecare salon exista halate, masti, manusi si papuci de unica folosinta, dar si dezinfectant. Folosirea lor e obligatorie. Tot pentru a preveni eventualele infectii intraspitalicesti, inainte de a fi internati, absolut toti pacientii sunt supusi unor seturi complete de analize.

Retail jobs

„Vizeaza depistarea portajului de germeni multirezistenti, pentur ca exista o astfel de problema si am ramas surprinsi vazand statistic rata de portaj a acestor germeni la pacintii care ni se adreseaza si care este undeva la 25%-28% ceea ce este foarte mult”, spune Andreea Moldovan, medic primar boli infectioase.

In plus, administratorii spitalului cumpara produse dezinfectante de calitate, in cantitati mari, pentru ca angajatii sa nu fie tentati sa faca economie. In anul 2013, Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat spitalul brasovean ca fiind „cel mai curat din Europa”. 60 de spitale europene au concurat pentru acest titlu, transmite Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.