Peste 350 de studenti au donat 260 de litri de sange in primele patru zile ale campaniei de donare care se desfasoara in holul rectoratului Universitatii Politehnica din Bucuresti (UPB), a declarat prim-vicepresedintele Uniunii Nationale a Studentilor din Romania (UNSR), Daniela Lungu.

"Facem acest lucru pentru ca centrul de transfuzii are nevoie si in continuare cat mai multi oameni au nevoie de sange. Avem un flux pana in acest moment de peste 350 de persoane. Este vorba de aproximativ 260 de litri de sange. Speram ca pana la sfarsitul campaniei, care este vineri, sa vina cat mai multi donatori", a spus Lungu.

Ea a precizat ca UNSR va organiza o campanie de donare de sange in 18 centre universitare la inceputul anului viitor, in parteneriat cu UPB si cu celelalte universitati din tara.

Rectorul UPB, Mihnea Costoiu, a amintit ca proiectul a fost initiat in urma cu zece ani de catre institutia de invatamant superior si UNSR, transmite Agerpres.

"Sunt zece ani de cand se organizeaza acest proiect. De doua ori pe an — primavara si toamna. La inceput, cand nu existau proceduri stricte, donau foarte multi studenti. Acum procedurile sunt un pic mai stricte din punctul de vedere al parcurgerii etapelor, programul este mult mai scurt din cauza regulilor impuse de Ministerul Sanatatii si numarul de studenti a scazut. Este un gest extraordinar pe care studentii si profesorii il fac, deopotriva, in fiecare an pentru binele oamenilor care au nevoie de sange", a declarat rectorul.

Campania de donare este organizata de AS Poli, UNSR, UPB si Centrul de Transfuzii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.