Economii, in medie, de 28%. La acest procent se pot astepta romanii in cazul in care isi rezerva vacanta de Craciun si de Anul Nou in noiembrie. Motorul independent si gratuit de cautare a ofertelor de calatorie momondo.ro a analizat 13,2 miliarde de preturi pentru zboruri pentru cele mai populare 100 de rute pentru Studiul sau Anual de Zboruri, si poate, astfel, dezvalui care este cea mai buna perioada pentru a rezerva biletele de avion.

Decembrie este una dintre cele mai aglomerate luni in aeroport, cand romanii pleaca de Craciun si de Anul Nou. Ca si cand in luna respectiva preturile nu ar fi deja sunt suficient de ridicate, popularitatea in randul cerintelor de zboruri in decembrie determina, de asemenea, cresterea preturilor de zbor. Din fericire, romanii inca mai pot gasi bilete de avion ieftine pentru ca motorul de cautare momondo.ro dezvaluie cea mai buna perioada pentru a rezerva biletele de avion pentru urmatorul sezon al vacantelor.

Potrivit unui comunicat remis 9am, analizand peste 13,2 miliarde de preturi pentru zboruri pentru cele mai populare 100 de rute de pe site, momondo a constatat faptul ca cele mai ieftine bilete de avion sunt rezervate cu 56 de zile inainte de data plecarii, cand consumatorii pot economisi, in medie, 28% din costuri. Acest lucru inseamna ca primele zile ale lunii noiembrie sunt cel mai bun moment pentru a rezerva bilete de avion pentru Craciun si Anul Nou.

Potrivit lui Mircea Giurca, purtatorul de cuvant momondo Romania, ziua si ora plecarii sunt factori care influenteaza, de asemenea, preturile zborurilor.

„Pe langa cea mai buna perioada pentru a face o rezervare, in Studiul nostru Anual de Zboruri am descoperit ca preturile pot varia enorm si in functie de ziua si ora plecarii, cele mai scazute fiind de obicei in zilele de marti si cele mai ridicate in zilele de sambata. Diferenta medie de cost pentru zbor este de 11% intre aceste doua zile ale saptamanii."

Cele mai scazute tarife se gasesc la inceputul acestui an

In ultimii doi ani, datele momondo au aratat ca cele mai ieftine bilete au putut fi gasite cu 53 de zile in avans, dar in acest an datele au demonstrat ca cele mai ieftine bilete se gasesc cu 56 de zile inainte de plecare. Pe de alta parte, calatorii pot gasi cele mai scumpe bilete in cazul in care aleg sa rezerve zborul in ziua plecarii.

„Stim din studiul nostru international despre calatorii ca, de cele mai multe ori, pretul este cel mai important factor pentru oameni atunci cand cauta bilete de avion. Ca regula de baza, sfatuim calatorii sa-si rezerve biletele cu 56 de zile in avans, pentru a se asigura ca prind cele mai ieftine tarife, pe baza rezultatelor din statisticile de calatorie din acest an", spune Mircea Giurca si subliniaza faptul ca inceputul lunii noiembrie este, in medie, cel mai bun moment pentru a rezerva biletele de avion pentru Craciun.

Bangkok este destinatia preferata de Craciun

Cand vine vorba de sarbatorirea Craciunului si a Anului Nou in strainatate, Bangkok este cea mai populara destinatie in randul romanilor in acest an.

„Zborurile catre Bangkok au, de fapt, cele mai ridicate preturi atunci cand calatorim in ultima saptamana din decembrie, din cauza interesului mare la nivel general. Calatorind spre Bangkok in ianuarie sau februarie, calatorii pot economisi pana la 30% din costurile de zbor si, alegand primavara ca sezon pentru a merge acolo, pot economisi pana la 35% din costurile de zbor", spune Mircea Giurca.

Sfaturi de calatorie pentru a rezerva bilete de avion in intreaga lume

  • Rezervati zborul cu 56 de zile in avans pentru a obtine cele mai ieftine bilete – si puteti economisi, in medie, 28% din costuri
  • Biletele cele mai scumpe sunt in general in ziua plecarii
  • Zborurile de seara intre orele 18:00 si 00:00 au, de obicei, cele mai mici preturi
  • In mod obisnuit, este mai scump sa zbori dimineata si la pranz, inainte de ora 15:00
  • Ziua de marti este, in general, cea mai ieftina zi de zbor
  • Ziua de sambata este, de obicei, cea mai scumpa zi a saptamanii pentru a rezerva zborul

10 cele mai populare destinatii in randul romanilor si cel mai bun moment pentru a rezerva zborul*

Destination Best time to book
1. Bangkok 38 de zile inainte de plecare
2. Londra 58 de zile inainte de plecare
3. Dubai 42 de zile inainte de plecare
4. Roma 50 de zile inainte de plecare
5. Madrid 54 e zile inainte de plecare
6. Milano 58 de zile inainte de plecare
7. Barcelona 56 de zile inainte de plecare
8. Atena 58 de zile inainte de plecare
9. Viena 56 de zile inainte de plecare
10. Lisabona 54 de zile inainte de plecare

* Topul realizat se bazeaza pe cautarile efectuate pe momondo.ro in perioada cu 1 ianuarie - 27 octombrie 2016.

Nota: Aceste statistici au fost obtinute din 13,2 miliarde de tarife pentru cele mai cautate 100 de rute de pe momondo.

Pentru a consulta studiul online, va rugam accesati momondo.ro.


Sursa foto: pixabay.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.