O echipa de militari din cadrul Batalionului 22 Vanatorii de Munte 'Ciresoaia' din Sfantu Gheorghe a arborat, pentru al 20-lea an consecutiv, tricolorul romanesc pe cel mai inalt varf din tara - varful Moldoveanu (2544 m) din masivul Fagaras.

Comandantul Batalionului, colonelul Gabriel Moglan, a precizat, intr-un comunicat de presa, ca aceasta ascensiune a devenit o traditie pentru militarii batalionului, care, incepand din 1996, au escaladat in fiecare an acest varf, pe diferite trasee, pentru 'a aduce un omagiu gloriei vanatorilor de munte'.

'Anul acesta este unul aniversar atat pentru istoria vanatorilor de munte (100 de ani de la infiintare—3 noiembrie 1916), cat si pentru traditia batalionului (20 de ani de la prima ascensiune pe varful Moldoveanu — 1996-2016). In perioada 28-30 octombrie 2016, o echipa de alpinisti din cadrul batalionului, dand dovada de un profesionalism ridicat si o ambitie peste limita, a infruntat greutatile aferente unor conditii meteorologice nefavorabile si, urmare a unui efort fizic si psihic deosebit, a reusit sa arboreze drapelul sfant al patriei pe "reduta" Moldoveanu', se arata in documentul citat.

Potrivit acestuia, activitatea a fost organizata si condusa de maiorul Mihai Liviu Gaita, unul dintre initiatorii actiunii, care a fost insotit de capitanul Mihai Stan, plutonierul major Petre Neagu, plutonierul Emilian Deac, sergentii majori Pavel Sergiu, Bobes Marius si Bularca Teofil, soldatii si gradatii profesionisti Marin Alexandru, Jitea Marian, Stirbu Ionut, Mogos Marius si Nagy Szilard.

Ascensiunea s-a facut pe traseul Stana din Valea Rea (Stana lui Burnei)-Valea Zbuciumatu-Curmatura Pojarnei-Lacurile Galbena-Creasta Scarisoara-Vf. Galbena-Curmatura Moldoveanului-Vf. Piscul Rosu—Vf. Moldoveanu-Vf. Vistea Mare-Iezerul Valea Rea-Valea Rea-Stana din Valea Rea (Stana lui Burnei), scrie Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.