Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Casatie si Justitie (PICCJ) si politisti efectueaza, marti, 17 perchezitii in Bucuresti si in judetul Gorj intr-un dosar privind fraudarea bugetului Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CAS) Gorj prin documente medicale false.

Potrivit unor comunicate de presa ale PICCJ si IGPR, perchezitiile au loc la sediul unor institutii publice si societati comerciale, precum si la domiciliile/resedintele unor persoane banuite ca ar fi implicate in savarsirea infractiunilor de inselaciune, abuz in serviciu, conflict de interese, fals intelectual, complicitate la uz de fals si fals in declaratii.

"Din probele administrate pana in prezent a rezultat ca in perioada 2008 — 2016 a fost creat un mecanism infractional in scopul fraudarii bugetului Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Gorj, prin internarea fictiva de pacienti, emiterea de prescriptii medicale in fals si consemnarea nereala a acordarii de ingrijiri medicale la domiciliu, serviciile nefiind efectuate sau fiind efectuate partial", sustin anchetatorii.

Surse judiciare au declarat ca perchezitiile au loc la Sectia de oncologie a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Targu-Jiu, la doua societati private din Gorj care asigura servicii de ingrijiri medicale la domiciliu, la domiciliile unor medici si asistente din cadrul SJU Targu-Jiu, dar si la cabinete medicale private si la sediul CAS Gorj.

Totodata, un agent de politie din Bucuresti este vizat de descinderi, au mai aratat sursele citate.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat stabilit pana in prezent se ridica la suma de aproximativ 400.000 lei, se precizeaza in comunicatele citate, transmite Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.