Metrorex va introduce in circulatie trenuri suplimentare in intervalele orare de varf, respectiv 7:00 - 9:00 si 17:00 - 19:00 si va modifica, de la 1 decembrie, graficele de circulatie a garniturilor de metrou pe magistralele 1 si 3 pentru diminuarea intervalelor de succedare, conform unui plan de masuri intocmit de companie pentru imbunatatirea conditiilor de transport subteran.

Potrivit unui comunicat al Metrorex, citat de Agerpres, pe magistrala 2 se va introduce un tren suplimentar, astfel numarul de garnituri aflate in circulatie ajungand la 22. Intervalul de succedare al trenurilor va fi de trei minute, maximul posibil din punct de vedere tehnic, in prezent.

Pe magistralele 1 si 3 vor fi introduse cate doua trenuri suplimentare, astfel ca numarul garniturilor care vor circula pe aceste linii va ajunge la 21 si, respectiv, 15.

"La orele de varf, atat pe magistrala 1, cat si pe magistrala 3, se circula la un interval de trei minute intre Nicolae Grigorescu si Eroilor si de sase minute pe restul distantei", precizeaza compania de transport.

De asemenea, o alta masura luata de Metrorex este monitorizarea circulatiei trenurilor, pentru evitarea in perioada de varf de trafic a sosirii simultane a trenurilor la peroanele statiilor.

"Se lucreaza la modificarea graficelor de circulatie a trenurilor de metrou pe magistralele 1 si 3, grafice ce vor intra in vigoare incepand cu data de 1 decembrie 2016. Solutia va asigura diminuarea intervalelor de circulatie pe magistralele 1 si 3 astfel: doua minute intre Nicolae Grigorescu si Eroilor si cinci minute pe restul distantei", se spune in comunicat.

Suplimentarea cu personal de conducere a trenurilor pentru micsorarea timpilor de intoarcere a garniturilor de metrou la capetele de magistrale, prin
preluarea rapida a comenzilor de la posturile opuse de conducere a trenurilor si formarea unor echipe mixte compuse din angajati ai Metrorex si ai Politiei Metrou, in vederea dirijarii/dispersarii fluxului de calatori in statiile Piata Victoriei 1 si 2 si Piata Unirii 1 si 2, in zile lucratoare, intre orele 7:00 — 9:00 si 17:00 — 19:00, incepand din 31 octombrie, sunt alte masuri din planul companiei pentru imbunatatirea conditiilor de transport.

Citeste si:
Pasajul Oltenița, peste centura București, a fost deschis circulației
Pasajul Oltenița, peste...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.