Cardul de sănătate s-a blocat din nou, marţi dimineaţă. Daca avaria nu se va repara in cateva ore, va fi aplicat ordinul care le permite medicilor de familie să transmite offline documentele necesare.

Avaria a fost semnalata in jurul orei 10.00, cand sistemul informatic al cardului national de sanatate s-a blocat.

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Radu Tibichi, a declarat, pentru News.ro, ca daca problema nu se va rezolva in urmatoarea ora, atunci va fi aplicat ordinul de ministru care le permite medicilor de familie sa transmite offline documentele necesare.

In 26 octombrie, Guvernul a emis o Hotarare care da posibilitatea ca presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate sa emita un ordin astfel incat atunci cand sistemul online nu functioneaza corespunzator, totusi medicii de familie, farmaciile, spitalele care presteaza un serviciu, elibereaza un medicament sa poata transmite documentele relevante intr-un sistem offline.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.