Ministrul Afacerilor Interne, Dragos Tudorache, a anuntat ca marti dimineata are loc un exercitiu ce simuleaza interventia autoritatilor in cazul in care ar avea loc un seism cu magnitudinea 7 grade, cu impact in Capitala si la Iasi.

Prin intermediul acestui exercitiu pentru care s-a alertat tot personalul implicat in asemenea situatii se urmareste verificarea timpilor de reactie si capacitatea de mobilizare, scrie antena3.ro.

"Toate unitatile mari - Politie, Jandarmerie - au fost alertate si ridicat nivelul de alerta la rosu, ceea ce inseamna ca toata lumea se aduce de acasa, se pregateste pentru mobilizare, pentru trimitere chiar la zonele afectate. Avem doua zone: Bucuresti si Iasi. Comitetul Municipal pentru Situatii de Urgenta a fost activat. Vor fi mii de oameni care participa. Ambulanta a fost alertata, spitalele la nivelul planului alb", subliniaza Arafat.

Potrivit oficialilor, oamenii nu ar trebui sa se sperie in cazul in care vor observa coloane intregi de pompieri sau salvatori pe drumuri, caci face parte din exercitiu.

Si primarul general al Capitalei a anuntat acest exercitiu:


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.