Sculptura ”Cumintenia Pamantului”, de Constantin Brancusi, a ajuns luni la Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR), a confirmat pentru Agentia de presa News.ro directorul institutiei, Calin Stegerean.

”A ajuns astazi la noi”, a fost raspunsul directorului muzeului, care nu a dorit sa ofere mai multe detalii despre spatiul in care va fi amplasata opera lui Brancusi.

Calin Stegerean nu a precizat nici data de la care ”Cumintenia Pamantului” va intra in circuitul de vizitare. ”Vom oferi mai multe detalii in curand”, a mai spus el.

Pe 12 octombrie, Guvernul a anuntat ca opera “Cumintenia Pamantului“ va fi achizitionata de statul roman si ca va fi expusa la Muzeul National al Satului ”Dimitrie Gusti” din Bucuresti. Guvernul a decis si constituirea Fondului Brancusi, din resursele caruia vor putea fi achizitionate opere de arta contemporana si opere apartinand categoriei tezaurului patrimoniului cultural national.


Despre autor:

Clara Vacaru
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmodtempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam,quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodoconsequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit essecillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat nonproident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.