Patru universitati din Romania au fost incluse in Topul celor mai bune universitati din lume din 2017 (2017 Best Global Universities), realizat de U.S. News & World Report. Acestea sunt Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucuresti, Universitatea Politehnica din Bucuresti si Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi.

Cu un scor general de 48 de puncte din 100, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca ocupa locul 569 din acest top in care sunt incluse 1.000 de universitati din lume.

Universitatea Bucuresti se afla pe locul al doilea dintre unitatile de invatamant din Romania, aceasta fiind in top pe pozitia 733, cu 42,9 puncte. Urmeaza Universitatea Politehnica din Bucuresti, pe locul 750 in top, cu 42,4 puncte, si Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, pe treapta 996, cu 33,5 puncte.

Pe primul loc in Topul celor mai bune universitati din lume din 2017 se afla Universitatea Harvard din Statele Unite, cu un scor maxim de 100 de puncte. Pe urmatoarele patru locuri se afla tot unitati prestigioase de invatamant americane — Massachusetts Institute of Technology (M.I.T.), Universitatea Stanford, Universitatea California-Berkeley si California Institute of Technology.

In ceea ce priveste Europa, universitatile cel mai bine clasate sunt Universitatea Oxford, Universitatea Cambridge si Imperial College London, toate din Marea Britanie.

Majoritatea universitatilor din acest top sunt din Statele Unite (210), urmate de China (87), Marea Britanie (68), Germania (55) si Franta (49), relateaza Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.